Coronavirus 

 

Vanaf 6 april starten wij weer met het HELIUS onderzoek op onze locatie bij het AMC ziekenhuis en bij onze nieuwe locatie in buurthuis Het Zwanenmeer in Amsterdam Noord. U kunt dus weer gebeld worden voor het maken van een afspraak! 

Mocht u uw afspraak willen aanpassen/verzetten en/of heeft u andere vragen, dan zijn wij bereikbaar via 020-5663792 of via info@heliusstudie.nl.

Wij volgen de richtlijnen die het Amsterdam UMC heeft opgesteld over wetenschappelijk onderzoek. Meer informatie over de coronamaatregelen die worden genomen op de onderzoekslocatie vindt u op de pagina ‘onderzoekslocatie’.

 

Over het HELIUS onderzoek:

Wist u dat mensen van Hindoestaans-Surinaamse afkomst meer kans hebben op diabetes? En dat hoge bloeddruk veel vaker voorkomt bij mensen van Creeols-Surinaamse afkomst en bij Ghanezen? Astma zien we juist weer veel vaker bij mensen van Turkse of Marokkaanse afkomst. Maar waar komt dit nu door?

We weten dat er verschillen zijn in de gezondheid tussen inwoners van Amsterdam. Maar de oorzaken van deze verschillen kennen we niet. Deze kennis is nodig om de medische zorg te verbeteren en gezondheidsproblemen beter aan te pakken. In 2010 zijn het AMC en GGD Amsterdam gezamenlijk een groot onderzoek gestart onder inwoners van Amsterdam: het HELIUS gezondheidsonderzoek. HELIUS staat voor Healthy Life in an Urban Setting en biedt een unieke kans om de gezondheidszorg in Amsterdam voor verschillende bevolkingsgroepen in de toekomst te verbeteren. Inmiddels hebben 25.000 inwoners van Amsterdam een bijdrage geleverd aan dit onderzoek.

Ook hebben we een mooie jingle die gemaakt is door radiomakers van Ghanese gemeenschap en te horen is op de Ghanese radio! Luister de jingle hier.

 

HELIUS is een initiatief van Amsterdam UMC en
GGD Amsterdam
Amsterdam UMC

HELIUS wordt mede mogelijk gemaakt door: