In deze studie hebben we gekeken naar de mate waar iemands voedingspatroon in lijn is met de richtlijnen voor `Goede voeding` zoals die in Nederland gelden. In deze richtlijnen wordt bijvoorbeeld aanbevolen om 2 stuks fruit per dag te eten.
We vonden dat het voedingspatroon van mensen met een niet-Nederlands achtergrond van hogere kwaliteit is dan dat van mensen met een Nederlandse achtergrond.
Daarnaast zijn er binnen bevolkingsgroepen verschillen in voedingspatroon. Zo vonden we, onder mensen met een Nederlandse achtergrond dat het voedingspatroon gezonder was bij onder degenen met een hogere opleiding en een hoger beroep. Maar, anders dan we verwachten, vonden we dat niet onder mensen met een niet-Nederlandse achtergrond. Ook was de kwaliteit van de voeding van mensen met financiële problemen niet slechter dan van mensen zonder financiële problemen.
Deze studie laat zien dat bevolkingsgroepen verschillen in de kwaliteit van hun voedingspatroon. In tegenstelling tot wat we verwachtten, spelen het opleidingsniveau, beroepsniveau en het hebben van financiële problemen geen belangrijke rol bij de kwaliteit van de voeding van mensen met een niet-Nederlandse achtergrond. Verder onderzoek is nodig om te bepalen welke factoren dan wel van belang zijn.