04-02-2019 - Bijeenkomst superdiverse gezondheidszorg - uitnodiging

Zowel de lichamelijke als de geestelijke gezondheidszorg is voornamelijk ingericht op basis van het Westerse perspectief. Dit terwijl Amsterdam steeds diverser wordt. Het is tijd dat de gezondheidszorg meebeweegt, want niet alle Amsterdammers krijgen nu de zorg die zij nodig hebben. Hoe ziet superdiverse gezondheidszorg er volgens u uit? Arkin, Cliëntenbelang, Expats & Immigrants en Pakhuis de Zwijger nodigen u van harte uit om op maandagavond 15 april mee te denken over een programma van eisen voor transculturele en inclusieve gezondheidszorg.

Tijdens de bijeenkomst ‘superdiverse gezondheidszorg’ gaan we met (huis)artsen, psychiaters, psychologen, verpleegkundigen, maatschappelijke werkers, mantelzorgers, patiënten, ervaringsdeskundigen en andere stakeholders aan de slag met de kaders voor transculturele en inclusieve gezondheidszorg. Met uw input maken we een aanzet voor een programma van eisen dat uiteindelijk zal worden voorgelegd aan de Amsterdamse zorginstellingen. Na een inleiding van o.a. Jihad Alariachi (De Meiden van Halal), Karien Stronks (hoogleraar sociale geneeskunde AUMC) en Glenn Helberg (psychiater) over het belang van superdiverse gezondheidszorg, gaan we met elkaar in gesprek over de randvoorwaarden hiervoor.

Superdiverse Gezondheidszorg

Maandag 15 april, 20:00 – 22:00 uur

Pakhuis de Zwijger, Piet Heinkade 179, Amsterdam

Meer informatie en reserveren via:
https://dezwijger.nl/programma/superdiverse-gezondheidszorg

N.B. Dit is de eerste bijeenkomst in het project Superdiverse Gezondheidszorg, een samenwerking van o.a. Arkin, Cliëntenbelang, Expats & Immigrants en Pakhuis de Zwijger. N.a.v. de bijeenkomst hopen we werkgroepen te vormen om de opbrengsten van deze bijeenkomst verder uit te werken. In juni 2019, tijdens het We Make The City festival, presenteren we de uitkomsten van deze bijeenkomst en de werkgroepen. 

Ga terug naar het nieuws overzicht.